Williams d.o.o.

Go to content

Main menu

Steklena vlakna

 
 

Steklena vlakna Aslan


Splošno znano je, da beton in asfalt, čeprav na papirju trajna gradbena materiala, ne dosegata predvidene življenjske dobe v praksi. To je posledica težav s kakovostjo med gradnjo in dejstva, da so ti materiali dovzetni za poslabšanje sil v kratkem času.

Williams d.o.o. ponuja rešitve na podlagi kompozitnih materialov, ki so dokazali svojo zanesljivost tudi v letalski industriji. Leta izkušenj s temi materiali so prepričali precej uporabnikov, da je uporaba teh kompozitov primerna rešitev. Kot je znano so kompoziti nekorozivni in močnejši od tradicionalnih gradbenih materialov, kar vodi na dejstvo, da so kompoziti izredno trpežni. Najpogosteje se uporabljajo kompoziti izdelani iz vlaknene smole. Vlakna, ki se najpogosteje uporabljajo so steklena in ogljikova.

Ponujamo tudi izdelke izdelane iz steklenih vlaken in ogljikovih, ki se uporabljajo za notranje armiranje betona. To so splošno znani kot GFRP in CFRP palice.Prednosti teh armaturnih palic so, da so absolutno nejedke in imajo višjo natezno trdnost kot jeklo. Njihove lastnosti se razlikujejo od jekla, kar pomeni, da se spreminjajo tudi merila za oblikovanje različnih trajnih konstrukcij.
Katalog Aslan 
 
 
 
 
Back to content | Back to main menu